Új Suzuki vétele

2002.04.09. 14:41

A fogyasztás tapasztalataim szerint a tulajdonosok közti rivalizálás függvényében is módosulhat! 90 százalékban a "ki hazudik nagyobbat?" elv szerint alakul. Mintha valamiféle rangot jelentene bizonyos körökben, hogy kinek a kocsija megy gyorsabban, kevesebb benzinnel?

Tisztelt Autódoktor!
Új 1.3-as Suzuki Swift Sedant-t kívánok vásárolni (sajnos csak ennyi pénzem van), és érdeklődni szeretnék, hogy igaz-e az a mendemonda, hogy az 1999 utáni Suzukik sokkal többet fogyasztanak, mint elődeik. Ha tudja, kérem írja meg, hogy tapasztalata szerint az új évjáratú autóknak mennyi a tényleges fogyasztása városban és országúton!
Szíves válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:Szabó Zoltán
(2001. 12. 20.)

A fogyasztás ennél a modellnél is több tényezőtől függ. Szervizelés, műszaki állapot, vezetési stílus és használati mód. Nem számot tevő egyik 1,3-as széria között sem a fogyasztásbeli differencia, ha megfelelő állapotban tartják, és elég kímélősen vezetik.! Ja, és azért as újak kicsit haladósabbak is!
De! A fogyasztás tapasztalataim szerint a tulajdonosok közti rivalizálás függvényében is módosulhat! 90 százalékban a "ki hazudik nagyobbat?" elv szerint alakul. Mintha valamiféle rangot jelentene bizonyos körökben, hogy kinek a kocsija megy gyorsabban, kevesebb benzinnel?
Na, ezért aztán hallok is csodákat. Mikor felajánlom, hogy próbáljuk ki, teszek rá kis pénzt is. Általában kiderül, hogy éppen beteg a gyerek. Nagymama született és vidéken temetik. De még egyszer sem vállalkozott senki egy "csodafogyasztás" előidézésére a jelenlétemben! Vágod?


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.