Cserés Daewoo vezérműszíj

Az Autódoktor válaszol

2002.04.13. 17:45

Ha van rá lehetőség, az úgynevezett "X" jelű, erősített kivitelű szíjat tetesd fel, mert nem annyival drágább, mint amennyivel hosszabb élettartamot produkál.

Tisztelt Doki!
Van egy 3 éves Daewoo Lanos SE típusú autóm. Márciusban kerül sor az elsö műszaki vizsgáztatására. A kérdésem: érdemes-e a műszaki előkészítés során a vezérműszíjat is kicseréltetni? (Addigra kb. 58 ezer km lesz a kocsiban.)
Válaszodat elöre is köszönöm.
Üdvözlettel, Székely Tamás
(2002. 01. 23.)

Nem a műszaki vizsga követelményei közé tartozik, de az üzembiztonság miatt mindenképpen érdemes. Ha van rá lehetőség, az úgynevezett "X" jelű, erősített kivitelű szíjat tetesd fel, mert nem annyival drágább, mint amennyivel hosszabb élettartamot produkál.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenkimaga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.