Kidőlt Ford váltó

2002.04.13. 17:56

Ha leírod kicsit részletesebben, mi az a hiba, ami miatt a szerelőd így kétségbeesett, még mielőtt szétszerelte volna a darabot, talán segíteni is tudok, hogy ne kelljen egy egész váltót venni néhány mütyür miatt!

Hello Autódoktor!
Kis információs segítséget szeretnék kérni. Ford Scorpiomnak (1986-os 2.8i, kézi 5-ös) váltója nemrég szétesett. Még nincs szétszedve, de fülre a szerelő barátom nem sok jóval bíztat. Arra kérnélek, abban segíts, hová forduljak, hol találhatnék bontott üzemképes cseredarabot, vagy hol lehet javíttatni elfogadható áron, megfelelő minőségben. Székesfehérvár és környéke jó (persze Bp. is).
Köszönettel: B. János.
(2002. 01. 23.)

Először is. Szétesett? Na, ez nem túl precíz kórtörténet. Vágod?
Ismerem ezt a váltót, egész jól javítható, ha a szerelő ért is hozzá.
Ha leírod kicsit részletesebben, mi az a hiba, ami miatt a szerelőd így kétségbeesett, még mielőtt szétszerelte volna a darabot, talán segíteni is tudok, hogy ne kelljen egy egész váltót venni néhány mütyür miatt! Az esélyek 1:3, a javítás előnyére.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenkimaga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.