Renault Thalia gázosítás

2002.04.21. 22:34

Az átalakítással párhuzamosan megnő a kocsi szervizigénye is, kb. 20 százalékos többletkiadást okozva minden esetben! Sűrűbben igényli és alaposabban!

Tisztelt Szerkesztők!
Renault Thalia 10 hónapos autómat szeretném gázüzeműre állítani. Ajánlják-e, illetve mennyibe kerülne. A 10 hónap alatt 20 ezer km-t mentem vele.
Köszönettel Pálinkó Gábor
(2002. 02. 13.)

Megfelelő és modern gázszettet felhasználva kb. 150-160 ezer Ft. (A megfelelő bizonylatokkal és vizsgáztatással együtt.) Az átalakítással párhuzamosan megnő a kocsi szervizigénye is kb. 20 százalékos többletkiadást okozva minden esetben! (Sűrűbben igényli és alaposabban!)
Véleményem szerint ez akkor rentábilis beruházás, ha a kocsi évi min. 40-45 ezer km-t közlekedik.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.