Betojt Rover km-óra

2002.04.24. 14:11

Szereztem egy angol nyelvű könyvet a típushoz, ott azt írja, hogy van egy "speedometer drive pinion and speed sensor", ami nem más mint egy forgó mozgást impulzussá alakító szerkenytű. Lehet hogy ez ment tönkre? VDO márkájú a kocsimban lévő darab.

Szia Autódoktor!
Egyszer már írtam Neked Rover 820 Si (1993-as, 20T4 motorral)ügyben amikor épp vásárlás előtt álltam és válaszoltál is nekem, amit most szeretnék megköszönni.
Úgy tűnik az autóval nincs komolyabb gond, nagyon jól működik a fogyasztása is normális szerintem. 9-10 között van, ami egy 136 LE autótól nem rossz.
Most viszont keletkezett egy bosszantó problémám: egyik napról a másikra elromlott a kilométerórám. Minden működik a műszerfalon csak a km óra nem. Megnéztem a biztosítékokat is mindegyik OK.
Szereztem egy angol nyelvű könyvet a típushoz, ott azt írja, hogy van egy "speedometer drive pinion and speed sensor", ami nem más mint egy forgó mozgást impulzussá alakító szerkenytű. Lehet hogy ez ment tönkre? VDO márkájú a kocsimban lévő darab. Van vmi tipped? Olvastam egy angol oldalon, hogy ha nem működik a km óra üssünk egy nagyot a műszerfalra és az beválik. Hát itt nem jött be.
Várom válaszodat előre is köszi!
Tamás
(2002. 02. 12.)

Van egy kimondottan autó mérőműszereket javító műhely a XIII. ker. Alig utcában, a Lehel téri metrótól két percre. Haudek József, a kirakatban csupa autóműszer. Ha ki van mérve, hogy a szenzor a hibás, vagy az óra, vidd el a hibás darabot oda.
A kimérést meg egy ügyes kezű autóvillamossági szerelő elvégzi pikk-pakk.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.