Olaj a Nissanba

2002.04.24. 14:44

Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy egy sima szívódízel motoros, 2 literes Nissan Sunny-ba milyen motorolaj szükséges. A motor típusa CD-20.

Tisztelt Doktor Úr!
Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy egy sima szívódízel motoros, 2 literes Nissan Sunny-ba milyen motorolaj szükséges. A motor típusa CD-20. Ha lehetne a teljesítményszintet ACEA szabványban kérném.
Előre is köszönöm, Zoltán
(2002. 02. 12.)

Ilyenkor azért illene nem elfelejtkezni a motor gyártási kódjáról, és a kocsi évjáratáról. Legalább.HALLO!
MI VAN A ROVATTAL!??
CSAK NEM VAGY BETEG!
Brutusz
(2002. 02. 13.)

Köszi az érdeklődést, nem beteg voltam, más gond támadt. Amit, ha minden igaz, mostanra át sikerült hidalni a Totalcarral.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.