Ciripelő Polo kipufogó

2002.05.16. 00:18

A kipufogó rendszer feszülhet, emiatt a leggyengébb ponton, az említett rezgéscsillapítónál megy szét a leghamarabb!

Üdvözlöm!
Nekem egy VW Polo 1.4 - 16V - 75LE, 2000 szeptemberében vásárolt kocsim van. Megvásárlás után egy héttel felszereltettem egy Remus típus kipufogódobot. Ezután kb. 3 hónap múlva az autó első részéből valami csilingelő hangot hallottam. Miután utána néztem mi is ez, hát a leömlő után a rezgéscsillapítóból jött a hang. Visszavittem az autót a szervizbe, ott készséggel kicserélték. Majd eltelt újabb 3 hónap, és ismét előjöttek a zörejek, újabb csere. Aztán újabb 2 hónap és a garancia lejárta előtt két nappal lecserélték.
Mint utólag megtudtam (több VW szervizben érdeklődtem) a Polóknál ez szokványos jelenség, még a gyári dobok esetén is. Szeretném megkérdezni, hogy hallottak-e hasonló jelenségről Önök is, és esetleg valami okos megoldás is érdekelne.
Köszönettel, Vadász Péter
(2002. 01. 05.)

Ennyire sűrűn azért nem szokott ez a probléma jelentkezni, ha megfelelő minőségű gyári darabbal pótolják azt a rezgéscsillapítót. A másik, ami okozhatja, hogy a kipufogó rendszer feszül, emiatt a leggyengébb ponton, az említett rezgéscsillapítónál megy szét a leghamarabb! Ezen egy precíz lakatos, vagy kipufogós szakember könnyen segít!


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.