Golf GTI indítás

2002.06.28. 09:31

Beindul, csak pöfög egy kicsit, aztán leáll. Ezt eljátssza kb. 10-szer, aztán gyenge gázadogatásokkal nagy nehezen (20. próbálkozás) beindul, és nem fullad le.

Kedves Doki !
A problémám egy Golf I. 1,6-os GTI-vel van.
Az autó hibája, hogy hidegen egyszerűen nem tudom beindítani. Pontosabban beindul, csak pöfög egy kicsit, aztán leáll. Ezt eljátssza kb. 10-szer, aztán gyenge gázadogatásokkal nagy nehezen (20. próbálkozás) beindul, és nem fullad le!
Ezek mellett még pluszban, nem egyenletes a járása, és úgy érzem, mintha, nem is menne annyira ! Vettem bele injektor tisztító folyadékot, de nem segített különösebben . Az alapjárata sem jó, de nem tudom már, mi lehet a gáz?
Kérem segítsen, mert sajnos sokat kellene használnom a gépet!
Köszönöm, kejci
(2002. 04. 29.)

Kedves Kejci!
Két alap probléma lehet, az egyik a gyújtás, a másik a keverékképzés. Legelőször is a gyújtógyertyákat kéne ellenőrizni, hogy megfelelő hőértékűek-e, ugyanis a rossz hőértékű gyertya okozhat indítási problémát. Ezeken az ellenőrzéseken célszerű még a gyújtókábelt is megvizsgálni. Nehézkes indításnál ellenőrizni kell még, hogy az első pár próbálkozás után, ha kicsavarjuk a gyertyákat azokon találunk-e üzemanyag nyomot. Amennyiben egyáltalán nem vagy nagyon sokat, abban az esetben a motor vagy nagyon kevés vagy nagyon sok üzemanyagot kap indításkor. Mindkét esetben az adagolót ellenőriztetni kell.