Nem merek szervizbe menni

2002.08.12. 10:09

A legtöbb szerviz ugyan nem szereti, ha a tulaj ott van a javításnál, de ha nagyon ragaszkodsz hozzá megteheted, bár nem látom értelmét, mert ha nem vagy szakértő a szemed előtt is mást tudnak csinálni.

Hello Doki,

Ön parázik a szerviz előtt?

Nemrég vettem az autómat és közeledik a 15.000-es szerviz ideje. Még 100 km, de a szalontól rettegek. Nem mondom sem a szalon nevét sem az autó típusát, de nincs túl jó híre a szalonnak a városban, és sajnos másik nincs ebből a típusból. A legközelebbi azt hiszem Egerben van (ez Miskolc). Mivel az egész bagázst sunyi pénzhajhászoknak tartom, nem nagyon merem a kezükbe adni az autót.
Ilyenkor mit lehet tenni? Félek attól, hogy nem nézik át rendesen, nem új olajat raknak bele, és nem állítják utána a szükséges dolgokat (gyújtás etc). Lehet ilyenkor kérni, hogy ott álljak végig, amíg csinálják? Persze ezzel már jelezném feléjük a bizalmatlanság legmagasabb fokát, de ez az, ami a legkevésbé sem zavar.
Szeretném más szervizbe vinni, de sajnos nem lehet a garancia miatt csak márkakereskedésbe. Egy szó mint száz, hogyan bizonyosodhatok meg arról, hogy jó munkát végeznek az autón?
Köszönettel: Márk
(2002. 04. 22.)

Hello Márk!
Ha már eleve így indul a dolog, rég nem jó. Ez olyan, mint az orvos, ha nem bízunk benne nem szabad odamenni. Az autó jövőbeni állapota nagyban függ a szerviztől, ugyanis amennyiben nem rendesen "kezelik", úgy a későbbiekben komoly problémák származhatnak belőle (élettartam csökkenés stb.)
A legtöbb szerviz ugyan nem szereti, ha a tulaj ott van a javításnál, de ha nagyon ragaszkodsz hozzá megteheted. Bár nem látom értelmét, mert ha nem vagy szakértő, a szemed előtt is mást tudnak csinálni. Egy szónak is száz a vége, véleményem szerint ha ennyire nem bízol meg bennük, érdemesebb lenne távolabb menni. Oda, ahol ott mered hagyni az autót.