Dobol a Focus gumija

2002.08.12. 09:26

Elvittem a szervizbe, ott azt mondták az alufelni kapott egy ütést és ez okozza. (Nyolcas van a felniben!) Elvittem a gumishoz, ahol felnijavításssal is foglalkoznak, ott a szakember azt mondta, ő inkább a gumira gyanakszik. Önök szerint mi lehet az igazság?

T.C.!
Olyan érzésem van vezetés közben, mintha valamit felkapott volna a gumi. Tehát a sebesség, kerék fordulat emelkedésével egyenletesen gyorsuló kopogó hang. Elvittem a szervizbe, ott azt mondták az alufelni kapott egy ütést és ez okozza ezt. (Nyolcas van a felniben!) Elvittem a gumishoz, ahol felnijavításssal is foglalkoznak, ott a szakember azt mondta, ő inkább a gumira gyanakszik. Önök szerint mi lehet az igazság?
Más:
Gumicserét is muszáj megejteni, de ahány szakember annyi vélemény. Egy közös a Michelin-t helyezik az első helyre, de ez 35.000.-ft/db. Vannak akik a Fulda, viszont vannak akik a Kleber-re esküsznek!? (Ezek 25.000.-Ft/db árban vannak. Egy helyen Goodyear-t is ajánlottak alkalmi vételként 30.000.-ft áron Erről mi a véleményük?
A méret 195/60*15 H, az autó Ford Focus.
Várom a visszajelzést!
Sipos
(2002. 04. 23.)

T. Uram!
Az elmondottak alapján tényleg meg kéne nézetni azt a felnit, mert ha valóban nyolcas van benne, azt a gumis a centírozó gépen azonnal meg tudja mondani. Ennek megnézetése (adott esetben javítása) mindenképpen szükséges, mert tönkre teheti az új gumit is. Ellenben a gumi is lehet a hunyó. Ugyanis elképzelhető pl. egy vászonszakadás, elfékezett gumi, ami szintén ilyen hangot ad.
Arról, hogy milyen gumit vesz, elsősorban pénztárca kérdése. Ez majdnem olyan nehéz kérdés, mint amikor autómárkák közül kell választani. Minden guminak van jó és rossz oldala, sokszor a tesztek sem mutatják meg a valódi "énjét" . Amúgy a Yokohama, Bridgestone abroncsokat is a figyelmébe ajánlom.