Rángató Vectra

2002.10.28. 18:21

Nekem is jelentkezett már az, hogy a check engine lámpa kigyulladt menet közben, sőt már egyszer le is állt az autó. Újraindítás után persze elindult, a probléma azóta sem jelentkezett. 125 ezer km van az autóban. Lehet, hogy ideje lenne már lambda-szondát cserélni?

Kedves Doki!

Egy 97-es 1.6 16V Vetcra B tulajdonosa vagyok. Azt tapasztaltam sportosabb indulásnál, hogy az autó rángat, illetve nagyobb rántásokkal iramodik neki. Mintha később, de akkor intenzíven reagálna a hirtelen gázadásra. Persze ezt mind üzemmeleg motornál tapasztaltam, hidegen kímélem a járgányt. Ez a probléma orvosolható, vagy ilyen az autó gyári motor vezérlő elektronikája?
Valamint nekem is jelentkezett már az, hogy a check engine lámpa kigyulladt menet közben, sőt már egyszer le is állt az autó. Újraindítás után persze elindult, a probléma azóta sem jelentkezett. 125 ezer km van az autóban. Lehet, hogy ideje lenne már lambda-szondát cserélni? Vagy esetleg elektromos kontakt hiba okozhatja?

Válaszod előre is köszönöm.
Üdv. , Lacus

Kedves Lacus!

Nem alapból ilyen, valószínűleg a két hiba összefügg. Ha meglesz, hogy miért gyulladt ki a check engine lámpa, azzal a rángatás oka is kiderülhet. Többek között lehet lambda szonda hiba, de erre csak akkor derül fény, ha teszterrel megnézik, és ehhez szakember segítségét kell igénybe venned.