Renault 5 irányjelzője

2002.12.12. 10:18

Szerintem egy ekkora volumenű hibával inkább fordulj egy autó villamossági szerelőhöz.

Üdvözlet!
Az a problémám hogy a Renault5 TX Super-en elment az index. Se kép se hang, a többi világítás jó. A biztosítékok jók. Hol lehet a hiba?
Üdv, Lejszló
(2002. 07. 23.)

Elképzelhető, hogy a villogó automata ment tönkre, esetleg a vészvillogó kapcsoló. Szerintem egy ekkora volumenű hibával inkább fordulj egy autó villamossági szerelőhöz, aki kb. 15 perc alatt megállapítja a hiba okát, és meg is javítja. Ugyanis irányjelző nélkül elég veszélyes közlekedni és ennek a berendezésnek nem tud olyan komoly hibája lenni, hogy az első szerelő ne tudná orvosolni!


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A Totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól japán autóktól600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.