Nem figyelmeztet a helyzetjelzőre

2002.12.15. 16:44

Látogass el egy autó villamossági szerelőhöz, akinek ez rutin feladat, és nem fog megkaszálni egy ilyen volumenű javítással!

T. doki!
Újabban azt tapasztalom, hogy ajtónyitáskor a rajta maradt világítást (helyzetjelző, városi) nem jelzi sípolással (Ford Escort 1.6 98/10). Semmit nem állítottam el. Mi történhetett? Sajnos, semmilyen műszaki leírásom nincs a kocsiról a hibakereséshez.
Várom válaszát!
Köszönettel, Miklós

A legegyszerűbb megoldást válaszd! Látogass el egy autó villamossági szerelőhöz, akinek ez rutin feladat és nem fog megkaszálni egy ilyen volumenű javítással! Ha nem ismered a típust, úgysem találod meg a kis berregőt és több kárt, bosszúságot okozhatsz a saját javítási kísérlettel, mint hasznot.


Írja meg egy emailben, milyen autója van (márka, típus, évjárat, és ha olyan a hiba akkor motor- és alvázszám), és mik a tünetek. A kérdést továbbítjuk szakértőnknek. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! Az egy típushoz kötődő korábbi kérdéseket, illetve a Doki válaszait a katalógusban könnyen megtalálja. Korábbi esetre visszautalva kérjük írja meg, melyik válaszban volt róla szó.

A választ postafordultával AUTÓDOKTOR rovatunkban olvashatják. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer bemászni a motorházba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen telefondoktorunk is azt javasolja majd: forduljon szakszervizhez.

A Totalcar telefondoktora:
Dergez Attila autószerelő, általános orvos. Javít Trabanttól, japán autóktól 600-as Mercedes-ig gyakorlatilag mindent. Szíve csücske a német autók, de jöhet angol, francia, olasz, orosz, vagy akár SAAB.