Leálló Audi

2003.03.12. 16:23

Reggel az indulás tök jó, pöccre elindul, majd úgy pár száz méter után ha netán le kell fékeznem valamiért egyszerűen leáll.

Szia Doki!

Nos van egy Audi 100 1992-es évjáratú autóm, a motor típusa AAD és ez a kedves gép olyanokat produkál amiket valahogy nem igazán értek. Reggel az indulás tök jó, pöccre elindul, majd úgy pár száz méter után ha netán le kell fékeznem valamiért egyszerűen leáll. Ha újrainditom, akkor amíg be nem érek a munkahelyemre ez többet nem fordul elő, de ha továbbgurulok és beugratom, mindez a jelenség addig előfordul míg kulcsal újra nem inditom.
Másik probléma pedig hogy berohadt a hátsó féknyeregnél egyrészt a kézifék húzogató pöcök másrészt a dugattyú.... fékbetét cserénél iszonyú kínok árán tudtam visszanyomni, valoszínűleg az is berohadt.
A kérdés az volna hogy hogyan lehetne felújítani, illetve bejáratni ezt az alkatrészt, hogy ismét jól működjön? Vagy esetleg tudsz ilyen szakemberről aki ezt esetleg el tudja végezni, mert az új utángyártottban is horror áron van, nem is beszélve a gyáriról.
Segitséged előre is köszönöm.

Üdv,
KN_

Kedves KN_!

A leállásra azt mondanám, hogy kevés az információ. Rengeteg oka lehet. Ezeket sorra ki kellene szűrni, ehhez azonban tudni kéne még sok dolgot a körülményekről.
A kézifék berohadása általános jelenség. Ha szerencséd van, akkor még roncsolás nélkül szétszedhető, és tisztítás után, kellő mennyiségű zsír adagolásával javítható. Ezt tulajdonképpen bármelyik szerelő el tudja végezni. Célszerű ilyenkor a fékkarmantyút is kicserélni, ha már úgyis szét van szedve.

Üdv,
Ficzere Miklós