Mégane-t vagy Cordobát? Vagy mást?

2003.03.14. 16:06

Szerintem, ha nem a márka a lényeg, akkor mindenféleképpen e szempontok alapján döntsél!

Tisztelt Autódoktor!

Láttam a levelekből, hogy nem csak panasszal, de tanáccsal kapcsolatosan is fordulnak hozzád.
Új autó vásárlást fontolgatok, eddig az új Seat Cordoba Stella volt a favorit, viszont most a Renault Mégane-t annyira jó áron adják, hogy tanácstalan lettem. Az autót mi jórészt városban használjuk, 5 személlyel.
Kérdésem: érdemes-e egy kifutó szériát (Renault) megvenni olcsóbban, vagy inkább válasszam az új fejlesztésű kocsit (Seat)?
Hosszú távra szeretnék jó autót, 5-6 évre.

Köszönöm:
Zoltán

Kedves Zoltán!

A döntés mindenképpen a tiéd. Mindenkinek a saját ízlése és értékítélete a mérvadó. Te is hallgass a sajátodra és nem fogsz csalódni!
Mindkét márkával jól fogsz járni, viszont én azt javaslom, nézzél körül más gyártóknál is! Olyan sok hasonló méretű és árú autó van, amik szintén megfelelhetnek az ízlésednek.
A városi közlekedés és az 5 személy miatt talán nem az alapmotoros változatot kéne választani, illetve a dízel is szóba jöhetne a rugalmassága és takarékossága miatt. Fontos lenne az is, mennyi csomag kell, hogy elférjen még? A városi parkolás alapja, hogy legyen benne szervokormány. A nyári dugózgatás miatt esetleg klíma. Fontos a kellemetlenségek miatt arra is gondolni, hogy az esetleges koccanások kijavítása mennyire terhelheti le a pénztárcát, tehát a könnyen sérülő elemek cserélhetőek-e külön kis részenként vagy csak egyben és költségesen.
Szerintem, ha nem a márka a lényeg, akkor mindenféleképpen e szempontok alapján döntsél!

Ficzere Miklós