Furcsa visszajelző

2003.03.19. 17:31

A problémát valószínűleg csak terhelésre produkálja, ezért nem sikerült álló helyzetben kiprovokálni.

Kedves doki!

Következő a problémám.
A sárga (talán hibajelentő) lámpám több perces 4-5 ezres fordulatnál kigyullad, és amikor lemegyek 3 ezerre elalszik. Van, hogy abszolút nem világít, de van úgy, hogy végig kint marad a lámpa. Volt olyan, hogy mentem a pályán 140-150 körül kb. 60 km-t egy huzamban semmi lámpakigyulladás, és amikor letértem a pályáról, fékezéskor rögtön kigyulladt.
Elvittem OPEL szakszervizbe, rádugták a műszert, és semmi hibát nem jelzett. Pörgették több percig 4 ezren, de semmi. A szerelő azt mondta: Fogalma sincs mi lehet a gáz. Ahogy lenni szokott.
Lambda szondáról olvastam már a doki válaszaiban, talán az lehet? A szerelőnek mit mondjak, mit nézzen meg?(ASTRA 1.6 16V 1996-os évjárat 135.000 km)
Egyébként motorikusan semmit nem érzékelek, az autó megy, mint a rakéta, fogyasztás városon kívül 7,5 liter, városban viszont 11 körül van, lehet, hogy a hiba miatt?

Köszönet
four

Kedves four!

Nem hinném, hogy a lambda szonda lenne a ludas. Persze mint mindent, ezt is ellenőrizni kell!
A 11 liter városban a dugók számától és a vezetési stílustól függően még reális is lehet. Mindenesetre a csatlakozásokat és a gyújtásrendszer elemeit érdemes megvizsgálni.
A problémát valószínűleg csak terhelésre produkálja, ezért nem sikerült álló helyzetben kiprovokálni. Ha lehetséges, ilyen körülmények között kell leellenőrizni.

Ficzere Miklós