Mégane alapjárati gondok

2003.03.28. 16:01

Van, hogy semmi probléma, van, hogy 1200 fölötti az alapjárat.

Kedves Attila!

Problémával fordulok hozzád: vettem egy Megane 1.6e RT Berline Chic, 108 e km-t futott autót. Nincs törve, lelakva, egyebek. De van egy kis alapjárati (?) problémája, nevezetesen, hogy:
1 - minden hosszabb leállást követően indításkor visít az ékszíj 2-3 másodperc erejéig. Ezt meg tudom szokni, ha ennek így kell lennie (Renault szerviz szerint...)
2 - fékezéskor, amikor üresbe rakom a kocsit, iszonyú mértékben leesik az alapjárat (500 1/min vagy kevesebb, Megane-ban ez a legkisebb kijelzett érték), többnyire le is fullad ezek után. Az alapjárat amúgy sem túl egyenletes, 750 +- 100 1/min.
Van, hogy semmi probléma, van, hogy 1200 fölötti az alapjárat. Renault szerviz injektortisztító adalék alkalmazását javallotta, plusz levezetni 200-250 km-t. Mindent úgy tettem. De a probléma (meglepő módon) még mindig fennáll. Kérlek, ha tudsz, segíts! Fáradozásodat és válaszodat előre is köszönöm.

Üdv,
Kővári Balázs

Kedves Balázs!

1 - Semmiképpen sem normális. Ellenőrizni kellene a szíj feszességét, ha jó, akkor cserélni kéne.
3 - Több hiba is okozhatja. Kicsit a dolgok mögé kéne nézni. Gondolom, ezek után már nem mondják rá, hogy így normális.
Ellenőrizni kéne a lambda szondát, a szívóág tömítettségét, a fékszervo membránjának épségét és még jó pár dolgot. Vigye be a szervizbe!

Ficzere Miklós