306-os ingadozó alapjárat

2003.05.19. 15:39

Tapasztalatai alapján ez a hibajelenség csak komputerhibára utalhat?

Kedves Autódoki!

Egy Peugeot 306 XN 1360 cm3, 1999-es (41.900 km-rel) autó tulajdonosa vagyok.
A négyéves kötelező szerviz előtt egy héttel alapjárat ingadozást tapasztaltam vezetés során, valamint többször előfordult, hogy fékezéskor leállt a motor. A kötelező szerviz átvizsgálása során új szoftvert töltöttek fel a komputerre. Majd közölték, hogy amennyiben továbbra sem szűnik meg a hiba, akkor komputert kell cserélni az autóban. A komputercsere nem olcsó mulatság ezért fordulok Önhöz.
Tapasztalatai alapján ez a hibajelenség csak komputerhibára utalhat? Ha igen, akkor a hibaelhárítás egyetlen módja a komputercsere vagy létezik olyan szerviz, ahol komputer javításával foglalkoznak?

Válaszát előre is köszönöm,
Judit

Kedves Judit!

A jelenség nem csak komputer hiba lehet.
A pontos diagnózishoz azonban behatóbb vizsgálat szükséges. A számítógépet, ha az a hibás lehet javítani, néha valóban elég is. Azonban vannak olyan részei, amiket nem lehet mivel helyettesíteni.
Javaslom, forduljon egy injektor szervizhez!

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.