Melegedő CRX

2003.06.18. 16:53

Ha lelassítok 140-re, visszaáll normál állásra.

Van egy '94-es Honda CRX-em, és a következő jelenségre figyeltem föl:
A hűtővíz hőmérséklete tartósan 180 km/h fölött (autópályán - bár tudom, hogy ez már szabálysértés kategória) lassan majdnem a pirosig fölkúszik. Ha lelassítok 140-re, visszaáll normál állásra.
Egyébként a 45 fokban álló hőfok mutató más esetekben stabil, csak most vettem először észre amint meghajtottam. Városban a legnagyobb dugóban araszolva is konstansnak tekinthető, ha már 1x felmelegedett.
-víz van benne
-termosztátnak gondolom jónak kellene lennie, mert máskor eddig még sosem fordult elő ilyen, és azóta sem csak ennél a nagy sebességnél.
-ventilátor bekapcsol ha kell, tudja a dolgát.
Remélem nem túl nagy a gond. Gondoltam még olyat, hogy talán vízkőmentesíteni kellene a rendszert, vagy ez hülyeség? (9 évig 1 néninél volt, ki tudja...) Mivel érdemes és hogyan?
Ha betolom a szervizbe, és járatják napestig akkor sem fog fölmelegedni a víz, ergo nem fognak vele semmit csinálni, csak esetleg levesznek.

Köszönettel:
KG

KG!

Elképzelhető, hogy ha nem is a hűtő belsejében, de kívül szennyeződés van, ezért elégtelen a hűtés. (nem tud átáramlani megfelelően rajta a levegő) Lehet, nem ártana cserélni benne hűtőfolyadékot is.
Persze csak fagyálló és desztillált víz keverékére gondolok!

FM