Toledo motormosás

2003.07.03. 16:34

Sok vitát megélt kérdés ez.

Tisztelt Autódoki!
Nekem van egy Seat Toledo 1.9 TD AAZ motorral (VW Passat és Ventóba is ilyet szereltek). Jelenleg 137.000 km van benne, olajcsere 138.000-nél aktuális.
A Tribolin motormosó és adalékról kérdezem Önt, hogy milyen hatással lesz a motorra ill. teljesitményre. Az aggodalmam az, hogy ugye eddig a dugattyú a koromszemcsékkel együtt mozgott ill. tömített is a koksz. A tribolin a kokszot és minden kormot ki fog mosni a gyűrűtől és minden helyről.
Ez nem okoz majd kompresszió csökkenést ill. olyan zavart ami miatt az egész motort javitani kell? Ön javasolja ezt a motormosást, vagy ellenzi? Mit javasol egy ilyen kocsinál?
Várom mielőbbi válaszát!

Köszönettel:
Eger

Kedves Eger!

Sok vitát megélt kérdés ez.
A korom bizonyos szinten tényleg tömít, viszont roncsol is. A motormosás, bizonyos esetekben nagyon előnyös és fontos. Azonban azt is okozhatja, hogy például a szimmeringeknél lerakódva tömít, és amikor onnét kimossák, akkor bizony elkezd szivárogni az olaj.
Én inkább egy olcsó olajjal történő átmosást javasolnék!

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.