Punto ingadozó fordulatszám

2003.07.22. 06:30

A szervizben az alapjárati léptetőmotor cseréjét javasolják.

Kedves Autódoktor!

Elolvastam néhány válaszodat márkatársaim kérdéseire, és találtam is saját autóm egy hibájára választ.
Azonban ezzel csal felbátorodtam, hogy kérdést tegyek fel. '96-os 1.1-es Fiat Puntóm (124 e Km) van. Egy éve vásároltam, és ez alatt egy új hiba jött elő használat közben, mégpedig az alapjárattal kapcsolatban.
Az autó alapjárata hideg állapotban alacsony (mintha nem lenne szivató), meleg állapotban nagyon alacsonyra változik, majd folyamatosan változik a fordulatszám, mintha gázfröccsöket adnék, végül kb. 2000-es fordulatszám körül (nincs fordulatszámmérőm) marad, ezt egy gázfröccsel lehet korrigálni, erre újrakezdi a fordulatszámmal való játszadozást.
A szervizben az alapjárati léptetőmotor cseréjét javasolják, mivel ennek kopását és bekoszolódását feltételezik. Mielőtt cserére kerülne sor szeretném tőled is megkérdezni, nem lehet-e más oka ennek a hibajelenségnek.

Válaszod előre is köszönöm!
Ambrus Ervin

Kedves Ervin!

A jelenség általában 50-50%-ban lehet alapjárati motor és pillangószelep potenciométer is.
Sajnos néha csak a csere után derül ki, mi is volt a hiba okozója.

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.