ZX gyújtásállítás?

2003.07.22. 04:08

Az ön esetében talán a lambda szondát lenne érdemes elsőként ellenőrizni.

Kedves Autódoktor!

Lehet-e, illetve kell-e az injektort beállítani időnként, úgy mint régen, amikor alapjárati keveréket, benzínszintet, stb. állítottunk a karburátoron. (Azt tudom, hogy itt elektronika is van.)
Most egy Citroën ZX 1.4i-nek (katalizátoros) a kipufogócső vége jó kormos lett. Régen azt mondtuk, hogy sok a városi közlekedés, majd országúti menetnél kiég őzbarnára (a gyertyák is).
Most kicserélem a levegőszűrőt, teszek bele ún. sportgyertyákat (Champion), és így talán fürgébb is lesz. De nem tudom, hogy gyújtást kell-e állítatni, illetve ellenőriztetni, ide értve a szelepeket is. Sajnos nincs gépkönyvem, a márkaszervizekben pedig...
Esetleg haldoklik a katalizátor?

Köszönettel:
Kenéz Andor

Kedves Andor!

Sem gyújtást, sem injektort nem lehet állítani.
A szenzorok, szondák alapján állít mindent a számítógép. Ezek hibája, ill. hamis adatai miatt keletkeznek a működésbeli problémák.
Az ön esetében talán a lambda szondát lenne érdemes elsőként ellenőrizni.

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.