3 beteg 206-os

2003.07.22. 05:29

Váltsunk szervizt?

Szia Doki!

3 db Peugeot 206 VAN 1.9 dízel autónk van.
Mindháromnál többször kellett az irányjelzőt (kapcsoló tárcsa) javítani. Most sem "stabilak", és rövidesen 1 évesek lesznek. Meddig érvényes a garancia a csere után?
Az egyik autónál a blokkolásgátló akkor is bekapcsol, ha ránézünk a fékpedálra, ez mitől lehet?
A motorbeállítási hibákkal egyszerűen nem foglalkoznak, mert "a számítógép nem mutat hibát". Pedig hidegindításnál erős kék füst dől a kipufogóból. Ez mitől van, és mit tehetünk? Váltsunk szervizt?

A könyv szerint a 23 mm vastagságú féktárcsát le kell cserélni 18 mm-nél. 40 e Km után itt tartunk, de a szerviz szerint ez nem probléma, még ugyanennyit kibír a tárcsa. Pedig nem csak elvékonyodott de olyan hullámos, mint a Balaton viharban. A hátsó ablaktörlő műanyag burkolata nagyon zörög, ezt hogyan javíthatjuk ki?
Végül egy általános kérdés, milyen típushibákra számíthatunk a továbbiakban ezektől az autóktól.

Köszi, és üdvözlet mindhármunk nevében,
Laci

Kedves Laci!

Mielőbb váltsatok szervizt!
Ilyen helyen általában még veszekedni sincs értelme, hiába van nektek igazatok.
A gyári alkatrészekre általában a cserétől számítva 1 év garancia van, bár ezt inkább a szervizben kéne megkérdezni. A 206-nak a futóműve volt tudtommal a gyengéje. Abból is a hátulja. Bár az eleje is rakoncátlankodik.

Miki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.