Partner, 306, vagy 406 kombi?

2003.07.22. 07:03

A gondot az igény döntheti el.

Tisztelt Autódoki!

Szeretnék egy Peugeot személygépkocsit vásárolni saját célra, és nagyon töprengek hogy Partnert (HDI) vagy 306-ost, illetve 406-os kombit vegyek-e!
Mindenképpen dízelt szeretnék vásárolni, mert kevesebbe kerül a tankolás, és egy tank benzinnel tovább tudok utazni szerintem!
Az a kérdésem hogy olvasgatom a leveleidet, és nem sok észrevételt, problémát találtam a Peugeot Partnerrel kapcsolatban. Mi a véleményed az autóról (szervizigény, megbízhatóság), és az lenne a másik kérdésem hogy valóban kevésbé biztonságosabb (borulékonyabb) a magasabb kasztnijú gépjármű egy alacsonyabb kombihoz képest (helykínálat kb ugyanaz)?
Mégegy kérdés, a legendás Peugeot dízelje valóban jó és gazdaságos, vagy csak a Peugeot-osok szerint??

Boci

Kedves Boci!

A gondot az igény döntheti el. Mekkora dolgokat és mennyit szeretne szállítani vele?
A Partner jó vétel. Főleg az új. Stabilitásra sincs vele semmi gond.
A 306-os már egy kicsit régi, és méretben szerintem nem ér a másik kettőhöz.
A 406-os szép is, nagy is.
Én mégis a Partnert javasolnám, vagy a Citroën Berlingot. A két autó csaknem teljesen azonos. A PSA konszern dízelei (nem Peugeot! Közös tervezés) valóban jók.
Viszont a magyar üzemanyagok erőteljesen rombolják a közvetlen befecskendezéses motorok üzemanyagrendszerét. Persze itt a pancsolt üzemanyagokra gondoltam, amit viszont szinte minden kútnál lehet tankolni. Szerencse kérdése.
A keletkező hibák 100e Ft feletti költségekkel járnak. Ez alól semelyik sem kivétel.

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.