Croma adalék és olaj

2003.07.22. 06:26

Nem füstöl, nem fröcsköli ki, és szépen egyenletesen jár a motor.

Szia Doki,

Láttam egy boltot Köbányán, egy amerikai cég magyar kirendeltsége a felirat szerint, és különbözö adalékokat árul, úgy mint motorfelújító, karburátor tisztító, befecskendezö tisztító, oktánszám növelö, stb.
A kérdésem, hogy érdemes lenne-e befecskendezö tisztítóra költenem, vagy más "hasznos" adalékra? Nekem 2 literes, nyolcszelepes, benzines Fiat Croma-m van, 130 e Km-et futott.

A másik kérdésem egy korábbi cikkhez kapcsolódik, melyben azt írtad, hogy szerinted a gyár által előírt olaj a legjobb az autóba. Én Castrol RS olajat raktam bele. Ez a leírtak szerint indokolhatja a magasabb olajfogyasztást? Nem füstöl, nem fröcsköli ki, és szépen egyenletesen jár a motor.

Üdv,
Attila

Szia Attila!

Az injektortisztító adalékot még elfogadom, de a motorfelújító adalékot már nem.
Ha rossz a motor, akkor már csak a mechanikai (szétszerel, kicserél, megjavít) felújítás segíthet. Más a súrlódáscsökkentés. Tapasztalatom szerint a Fiat sem az a típus, ami szeretné a Castrol olajat.

Miki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.