Golf olajnyomás probléma

2003.08.13. 15:17

Nem tudom, mi lehet a gond, az autószerelő nem tudott rá mit mondani.

Szia autódoki!

Van egy 89-es Golf II GTi 16V autóm.
Problémám, hogy az olajnyomást jelző lámpa - nagy általánosságban - felmelegedett motornál 2000-2200-as fordulat között igen gyakran bejelez. Természetesen ez elég veszélyes dolog, az elején ellenőrizvén a motort és az olajat mindent rendben találtam, mindig megfelelő mennyiségű a kenőanyag, ha szükséges, utántöltök. Nem tudom, mi lehet a gond, az autószerelő nem tudott rá mit mondani, ő nem tapasztalta a hibát, dehát mivel csak meleg motornál, jópár km megtétele után jelentkezik, elég nehéz is diagnosztizálni.
A jelzés csak akkor szűnik meg, ha gázt adok (esetleg visszaváltok), tehát a fordulatszám az említett érték fölé emelkedik. Sajnos azonban újrakezdi, és ez igen idegesítő, ötödik fokozatban 80, ill. negyedik 50 környékén. Nem is beszélve arról,hogy félek, nincs-e valami komoly gond, valóban meg van-e a megfelelő érték a motorban, vagy létezhet-e, hogy az érzékelővel lenne csupán probléma? Hol tudnám ezt megnézetni, mik lehetnek a lehetséges hibák?
Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlettel:
Zoltán

Kedves Zoltán!

A legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás, ha kicseréled az olajgombát, s ha ezután is fennáll a probléma, lehet kicsit vakarózni. Sajnos akkor tényleg kicsi az olajnyomás.

Üdv,
Miklós