Astra tuning észrevételek

2003.08.15. 15:58

Azt javasolnám az Astrás kollégának, hogy adja el az autóját...

Tisztelt Autódoki,

Opel Astra Classic tuning cikkhez szólnék hozzá...
Nekem is hasonló, ún. fapados Astrám van. A teljesítménytuning részéhez nem szólnék hozzá, ahhoz nem igazán értek, de néhány észrevételem lenne a tartozékok utólagos beépítésével kapcsolatban.
Ami reális, az az elektromos ablakemelő beépítése, mert gyárit 30-50 ezer Ft között beszereléssel együtt kap az ember. Egy klíma nélküli autóban hasznos, ha nem kell kézzel tekergetni az ablakot, legalább előre érdemes beszereltetni.
A fordulatszámmérőhöz biztos, hogy az egész műszeregyüttest le kell szedni, mert teljesen más a formája és kialakítása. Ezt akár arany árában is mérhetik. Inkább azt javasolnám, hogy szereljen be egy nem gyári kiegészítő műszert, abból is valami minőségit.
A klíma a leghúzósabb. Én is szerettem volna, de a 400 ezer forintos ára valahogy elriasztott. A hozzám közel levő márkaszerviz ennyiért vállalta volna be. Azt hiszem, hogy az 1,5 milliós autó árához képest ez egy kicsit húzós.
Azt javasolnám az Astrás kollégának, hogy adja el az autóját, és vegyen egy olyat, ami tartalmazza a számára szükséges extrákat, jobban jön ki belőle. Pl. 1,6-os 16 szelepes moci (nem kell a mocituning), légkondi, el. ablak, stb...

Balázs

Kedves Balázs!

Köszönöm az észrevételét!
A klímabeszerelés egy utángyártott rendszernél 200-250e Ft. Persze ezt nem a márkaszerviz végzi el.

Miki