Rángató 206-os

2003.08.29. 11:12

Sok Peugeot szalon van szerte az országban.

Kedves Autódoktor!

Egy hónapja boldog tulajdonosa lettem egy gyönyörű Peugeot 206-os autónak. Bár a márkaszervizzel kapcsolatban, ahol vettem, kicsit keserű szájízzel vettem át az autót, a kereskedők hozzáállása miatt, de nem hagytam, hogy a boldogságomat beárnyékolják.
A problémám a következő: az autó 1,1-es motorral van szerelve, és az alapjárat nagyon ingadozó. Nem nagy tartományokban ingadozik, de mégis érződnek a rángatások az utastérben, ami számomra nagyon zavaró. Ez az ingadozás folyamatos, a lámpánál állva 10 másodpercig sem állandó az alapjárat. Elképzelhető, hogy ez típushiba, és így kell megszoknom? Amikor beérek vele a városba, elindulásoknál elkezd szaggatni, de csak kis mértékben, de ugyanez van gyorsításoknál is.
A másik kérdésem az lenne, hogy mikortól érdemes a fogyasztását mérni az autónak. Az enyémben most 1400 km van, főleg országúton használom 30-40 km-es távolságban, 90-100-as tempóban, de így is megeszik bő 7 litert. Várható, hogy esetleg a későbbiekben eléri a gyári 5-6 liter közötti értéket a bejáratás után?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdv:
Cs.T.

Kedves Cs.T.!

A fogyasztás még javulhat, viszont a rángatás és ingadozás miatt vigye vissza a szervizbe.
Ha nem szimpatikus ön számára az, ahol vásárolta, akkor vigye máshova. Sok Peugeot szalon van szerte az országban.

Ficzere Miklós