Hengerfejgyanús Punto

2003.10.06. 20:19

Hamar bekapcsol a ventilátor.

Kedves Doki!

Van egy 1994-es Fiat Punto 75 ELX-em, eddig nem volt vele komolyabb baj, de mostanában azt vettem észre, hogy melegszik a hűtővíz, magasabb értéket mutat a műszer is, mint szokott.
Hamar bekapcsol a ventilátor. A hűtővíz szintje minimum alatt volt feltöltés után, pár kilométer után megint lement, azonban mikor felnyitottam a hűtőtartály fedelét, mintha nyomás alatt lett volna, felszökik a víz a tartályba, majd egyenletesen visszamegy, miközben valahol mintha levegő sziszegést lehetne hallani.
Ezt többször is tapasztaltam. Folyást-csöpögést nem látok sehol.
Mi lehet a tipped?

Üdv,
D. József

Kedves József!

A jelek nagyon arra utalnak, hogy a jármű hengerfejes. Javításkor fontos, hogy ne csak a tömítést cseréljék ki, hanem a hengerfejet is ellenőrizzék le. Nyomáspróba, síkolás. Akkor már érdemes a szelepszárszimmeringeket is kicseréltetni, és becsiszoltatni a szelepeket is.

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.