Hidegben nehezen induló Ascona

2003.10.08. 11:40

Ahogy elkezd hűlni az idő, az indítás egyre nehezebbé válik.

Tisztelt Autódoktor!

A beteg: Ascona 1.6 S - 1984. A következõ hibajelenséggel küzdök már tavaly ősz óta:
Ahogy elkezd hűlni az idő, az indítás egyre nehezebbé válik.
A kulcs elfordításakor egyet-kettőt normálisan indít, utána egyre nehezebben tudja megforgatni a motort. Nehézkes kínlódás hallatszik. Nem is érdemes tovább próbálkozni, hanem inkább várni, és pár perc múlva újra probálni. Tavaly általában elindult, viszont félek, hogy ezen a télen be fogja adni a kulcsot, mert már nyáron is volt egyszer egy ugyanilyen jelenség.
Több autószerelőnél voltam a problémával. Meg lett vizsgálva az akkumulátor, a töltésrendszer. Valamiféle hézagról beszélt az egyik szerelő, amit be kell állítani. Olyan magabisztosan beszélt róla, hogy utána meglepődtem, amikor a hibajelenséget csak nem sikerült megszüntetnie. Az AC-pumpából valamennyire folyik az olaj, de azt mondták, hogy nem ez okozza, és amíg működik, nem érdemes kicserélni, valamint hogy ez nincs összefüggésben a problémával.
Amit még észrevettem indításkor, hogy gázadás nélkül sehogy sem indul el a motor, valamint minél többet áll, annál nehezebb újra elindulni. Télen minden reggel egy sort imádkoztam, hogy elinduljon, és nem mertem nem használni az autót.
A segítségét előre is köszönöm.

Üdvözlettel,
Horváth Ákos

Kedves Ákos!

Ez a jelenség az akksi vagy az önindító hibájára utal

.
Előfordulhat, hogy a testkábel vagy a pozitív főkábel, ill. ezek sarui oxidálódtak el. Érdemes ezekkel kezdeni a próbálkozást.

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.