Fabia váltózörgés

2003.11.06. 14:38

Most egy elveszett, autós műszaki problémák tekintetében meglehetősen szőke nő kéri a segítségét.

Tisztelt Autódoktor!

Most egy elveszett, autós műszaki problémák tekintetében meglehetősen szőke nő kéri a segítségét.
2 éves 31000km-t megtett Skoda Fabia 1.4 comfort (combi) autónk a következő jelenséget produkálja, amit a szerviz típushibának diagnosztizál, és szerintük nincs vele semmi teendő, majd észrevesszük, ha elromlik....na, ez nem túl megnyugtató válasz!
A hiba jellege a következő:
- alapjáraton a motorból halk kopogás hallatszik, ami a kuplung benyomására egycsapásra megszűnik.
A szakszerviz szerint sebváltó típushiba, ami a Fabiák 80%-nál jelentkezik. Szerviz tanácsa a következő volt, nyomjam be a kuplungot, vagy hangosítsam fel a rádiót...
Ön szerint mi lehet a probléma?
Mit tanácsol, hogy az ún. fogyasztói érdekeinket hol és hogyan lehetne érvénysíteni, mert nem hiszem, hogy egy kétéves autónál - ami egy átlagembernek egy kisebb vagyont jelent - a fenti, korántsem műszaki, bár kreatív és muzikális "megoldás" elfogadható.

Nagyon várom válaszát!
Üdvözlettel:
Andrea

Kedves Andrea!

Amennyiben tényleg típushibáról van szó, úgy a gyárban már valószínűleg dolgoznak a megoldáson, ill. lehet, már meg is van.
Semmiképpen se hagyja magát. A legjobb talán, ha a vezérképviseletet keresi meg egy levéllel, hátha ők már tudják a választ. Ha pozitív reakció érkezik, akkor már nyugodtan lobogtathatja a választ a márkaszervizesek előtt, és kérheti a javítást a levélben leírtak szerint.

Ficzere Miklós