Ford Fiesta zörgések

2003.11.26. 13:56

Ha kell, hagyja ott nekik, hogy addig próbálják, míg nem jelentkezik náluk is.

Tisztelt Autódoki!

Egy 2003 márciusi Ford Fiestám van, 1.4i benzines.
Az oldalon láttam a Vectra-váltóról a cikket, és nekem sajnos ugyanaz a problémám, mint neki, de nekem csak 13 000 km van a kocsimban. A hátramenetet recsegéssel, az egyest nehezen veszi, alapjáraton van egy kis kerregő hang a motortérből, ami a kuplung kinyomásával elhallgat.
Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint nálam is a kuplung a hibás-e, illetve mit csináljak akkor, ha elviszem a márkaszervizbe, és ott nem jön elő a hiba? Merthogy számomra meghatározhatatlan időpontokban nem csinálja. Esetleg tud-e valami módszert arra, hogy a hasonló hibát hogyan lehetne direkt előhozni?
Végül az a kérdésem maradt, hogy Ön szerint egy ilyen garanciális javításnál/cserénél mi az a költség, amit nekem kell állni?

Válaszát előre is köszönöm,
Rehorovszky Tamás

Kedves Tamás!

Mivel ön tapasztalta a jelenséget, ezért azt a márkaszerviznek ki kell vizsgálnia. Ha kell, hagyja ott nekik, hogy addig próbálják, míg nem jelentkezik náluk is.
A garanciális időn belül jelentkező hibák szerelését ön felé minden költségtérítés nélkül végre kell hajtaniuk, vagyis ingyen és bérmentve. Persze ez nem vonatkozik a kopó alkatrészekre és a szűrőkre. Kivéve, ha a normális időnél jóval hamarabb kopnak el.

Ficzere Miklós