Citroën C2 tuning

2003.11.26. 14:43

Viszont ha nem számít a garancia, akkor rengeteg mindent lehet csinálni.

Tisztelt Autódoktor,

Ezen a héten fizettem elő egy Citroen C2-esre (1,6-os 16 szelepes VTR változat) az autó maga gyönyörű, de nekem ami nem tetszik az a 110 LE-s motor.
Amit szeretnék kérdezni, mit érdemes változtatni a gépkocsin, hogy legalább 150-170 LE-t tudjak kihozni belőle. És amennyiben megpiszkálom a motort, hogy egy ilyen teljesitményt kihozzak belőle, mennyire fogja ez csökkenteni a motor élettartamát ?
Halottam, hogy lehetséges a turbó utólagos beépítése is. Ez mennyire házilagos módszer? A harmadik és utolsó kérdésem, ha megnövelem a motor teljesítményt, nem fogja-e tönkretenni a robotizált (sensodrive) váltót?

Köszi előre is válaszaid,
Ricsi

Kedves Ricsi!

Ekkora teljesítménynövekedéshez jelentős beavatkozás szükséges, amit nem a garanciális idő alatt kéne elvégezni. Ugyanis minden beavatkozás a motorba a garancia azonnali elvesztésével jár.
A fennmaradó lehetőségek a gyári chiptuning (nem rajongok érte) és egy direktszűrő. Persze ez jó, ha 20 LE-t jelent.
Viszont, ha nem számít a garancia, akkor rengeteg mindent lehet csinálni. Mivel a sensodrive váltó nem más, mint egy elektromosan kapcsolt mechanikus váltó, így nagyon tönkretenni nem fogja. Az amortizációja akkora lesz, mint egy sima kéziváltónak.

Ficzere Miklós