Gyenge Peugeot 406

2003.11.30. 21:17

A 135 LE ellenére egy 1.6-os bármilyen típusú autó megizzasztja.

Szeva Doktor!

Adatok: Peugeot 406sv /1998.10, 2000cm3, benzin/
Probléma:
Erőtlennek tűnik, a 135LE ellenére egy 1.6-os bármilyen típusú autó megizzasztja. A jelenség természetesen klima használatakor fokozottan jelentkezik. Nem tudom biztosan, de mintha az átlagos hűtővíz hőmérséklet (80 fok C) emelkedik 90fokC<, akkor érezhetőbb lenne az gyengeség.
Megálláskor a szellőzőn keresztül enyhe üzemanyagszag érezhető, szivárgásnak nincs nyoma a motortérben, fogyasztás kb. 10 liter vegyes használat esetén. Motordiagnosztika tökéletes, a márkaszervizben nem igazán tudják megragadni a problémát, bár próbaút során sok minden egyéb mellett az is elhangzott: 'ja azér nem igazán fasza ez a gyorsulás egy 2000-es motortól, chipet bele aztán majd az megvadítja a kislányt'. Mester a véleményedre lennék kiváncsi, milyen teendőket javasolsz?

Köszönöm.

A chiptuning nem orvosolja a hibát!
Szerintem, bár nem tudom, milyen használat mellett, a 10 liter kicsit több mint kellene.
Mindenféleképpen ragaszkodni kellene a hiba kijavításához. Esetleg egy másik szerelőnél. Egyébként mint minden injektoros kérdésre, erre is nehéz megtalálni így látatlanul a választ. A benzinszag valamilyen üzemanyagrendszerbeli tömítetlenségre utal. Ez nem feltétlenül látványos, hiszen a meleg motorról azonnal elpárolog a benzin, különösebb nyom nélkül.

Dok