Opel Corsa hibás ABS-szel, lejáró műszakival

2004.01.07. 00:50

Ha nem jelezne vissza, akkor is észrevennék a vizsgáztatók.

Hello Doki!

A következő a problémám : egy 1997-es 1.4-es Opel Corsám van, az ABS lámpa folyamatosan világít, a szükséges alkatrészt viszont külföldről kell megrendelni, de közben előfordulhat, hogy lejár a műszakija mire ideér az alkatrész.
Gondoltam, hogy levizsgáztatom, max. ha ideér az alkatrész, akkor úgyis megcsináltatom az ABS-t. A szervizben azt mondták, hogy így nem lehet levizsgáztatni. Viszont ABS nélkül is működik a fék, és sok kocsiban nincs is ABS.
Neked mi a véleményed, szerinted átmenne a vizsgán, ha minden más oké a kocsin?

Válaszodat előre is köszi:
Orsi

Kedves Orsi!

Sajnos az ABS működése fontos vizsgakövetelmény! Lehet, nem is annyira sajnos

.
Mivel a vezérlő számítógép betesztel indításkor, és ezt jelzi is a műszerfalon, nem lehet kibújni alóla, az meg, hogy vannak nem ABS-es autók, nem kifogás.
Ha nem jelezne vissza, akkor is észrevennék a vizsgáztatók. Viszont lehet, hogy bontott alkatrészekből is megoldható lenne a javítás, érdemes lehet, ha másként nem is, csak tűzoltásként ilyenre cserélni a hibás elemet.
Egyébként, ha KPM vizsgahelyen a műszaki lejárta előtt időpontot kérsz egy hónappal a lejárta utánra (max. 1 hónap), akkor a jelentkezési lap meghosszabbítja a forgalmi engedélyt a vizsga időpontjáig.

Miki