Opel Calibra-hidegindítás

2004.01.28. 11:39

Az autó továbbra sem indul el zökkenőmentesen...

Tisztelt Autódoktor!

Két éve van egy 1991-es évjáratú Calibrám. Három hete a hidegindítással baj van, ugyanis első, illetve második indításra nem akar beindulni.
Reggelente indításnál időnként megtorpan a motor, mintha lemerült volna az akkumulátor. Nagyon hidegben (pl.:- 10 C fok) szinte robbanás sem érzékelhető, és öt-, hatodik indításnál már legyengül az akkumulátor. Meleg motornál ez a probléma nem merül fel.
Felújítottam az önindítót, vettem egy új akkumulátort (kicseréltem a motor testelést), Opel-szervizben kicseréltettem az elosztófedelet és a gyertyakábeleket, illetve átvizsgáltattam a szervizzel, és szerintük minden értéken van és jó. Csak egy problémát mutattak ki, hogy 2,4 bar nyomás van (gyári érték: 2,9 - 3 bar) az injektornál, hidegen. Pár napja kicseréltem a benzincsöveket, mivel szivárgott a benzin és cm-es repedések voltak rajta.
Az autó továbbra sem indul el zökkenőmentesen, és még mindig hideg motornál megtorpan az indító. A kérdésem az, hogy a fenti probléma hogyan orvosolható?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel
Balázs

Kedves Balázs!

Érdemes lenne az akkusarukat is kicserélni. A pozitív kábelekkel együtt.
Az akkumulátor állapotát is ellenőrizni kellene.
A nyomásesés nem okozhat ilyen mértékű hibát, ahhoz túl csekély. Viszont nem ártana ellenőrizni a teljesen hidegben is.
Elképzelhető, hogy nem elegendő az indítási fordulatszám, vagy túlzottan leesik a feszültség, és nem marad elegendő a gyújtásrendszernek.

Ficzere Miklós