Peugeot 306: ABS

2004.01.30. 12:49

Havi egyszer működik, és nem csak a lámpa alszik el, hanem tényleg...

Nekem egy 1993 Peugeot 306-osom van, rossz az ABS-e, de a múlt hónapban levizsgázott mindenféle csúszópénz nélkül. Elvittem a szerelőhöz, csinált rajta ezt-azt (szilenteket cserélt), két nap múlva kész volt 2 év műszakival.
Ezúton szeretném megkérdezni, mit tegyek a rossz ABS-szel. Voltam a márkaszervizben, de nem tudták megmondani, mi a baja (mert nekem Bendix ABS-em van, és azt a gép nem tudja tesztelni, mert túl régi), azt mondták, hagyjam ott egy napra, és megkeresik a hibát, egy nap biztos kell. 3500 Ft óránként.
Annyi megállapítást nyert, hogy a jeladók működnek, és kikapcsol 5km/óránal. Ezt addig is tudtam. Mert minden indítás után elalszik a lámpa, aztán indulás után elkezd világítani.
Előtte az autóvillamossági szerelő cserélte az egyik jeladót. 33000 Ft volt. De a legfurcsább dolog, hogy néha, havi egyszer működik, és nem csak a lámpa alszik el, hanem tényleg működik. Kipróbáltam.

Válaszát előre is köszönöm!
Barabás Péter

Kedves Péter!

Ha levizsgázott, akkor azt csak bundázott vizsgán lehetett elintézni.
Az ABS hibája így, e tünetek alapján, jeladóra, vagy a csatlakozójára utalnak. Produkálhat hasonló hibát az ABS-relé is, bár én inkább az elsőre szavaznék.

Ficzere Miklós