Opel Astra: rázás, visszajelzők, ajtó

2004.02.19. 13:01

Az ajtókédereket meg lehet venni.

Tisztelt Cím!

Van egy Opel Astra F 1.4i 16V Sedan, 1997-es évjáratú (VI. havi) kocsim, 80 000 km-t futott.
A kormány 120-as tempónál berezeg, 130-nál már két kézzel kell, fogjam, annyira rezeg. Mi lehet a baj, (a gumik még az elsőre felszereltek, valószínűsítem, mivel mind az 5 darab Good Year (GT 2-es) 175/65 R14-es).
A másik gondom a középső konzolon található berendezések, fűtés és ventilátor kapcsolók visszajelző fénye, valamint a hátsóablak fűtését működtető kapcsoló visszajelző sárga fénye hiányzik. Elektromos hiba, égő vagy esetleg más alkatrész szorul cserére, vagy inkább forduljak szervizhez?
Még egy utolsó kérdésem lenne: a hátsó ajtók záródása nem megfelelő: 3-4 mm játék van a zárszerkezetnél, (illetve, a gumiszigetelés sérült, kereskedelemben lehet-e kapni) be tudják-e szervizben állítani?

Köszönettel:
K. János

Kedves János!

A kerekeket először is centríroztatni kellene!

A hibás kiegyensúlyozás okoz ilyen hibát.
A visszajelzők lámpája elvileg közös helyről kapja az áramellátást, lehet, itt van valamilyen probléma. Persze az izzók kiégése sem elképzelhetetlen.
Az ajtókédereket meg lehet venni, lehet, hogy csak a márkaszervizben, de bármelyik lakatossal megcsináltathatja a cserét, az ajtók beállíttatásával együtt.

Ficzere Miklós