Xsara Picasso nem indul

2004.03.16. 22:13

Harmadik-negyedik próbálkozásra beugrik.

Kedves Doki!

2003. szeptemberében vettem újonnan CXP-met, megáldva az 1,6-os 8 szelepes, benzines motorral, eddig minden rendben is volt. Novemberig bezárólag 10 000 km-t tettem bele, mivel ezzel dolgozom. Az autó eleinte is és később is rendszertelen időközönként egyszerűen nem indul, csak kehel és kehel az indítómotor, és semmi... Harmadik-negyedik próbálkozásra beugrik.
Már a harmadik márkaszervizt járom a problémával, és eddig mindenhol tökéletesnek találták az autót, velem ellentétben, akit naponta legalább egyszer cserbenhagy.
Azt mondták: indítómotor O.K. Immobiliser O.K. Generátor O.K. MINDEN RENDBEN!
A gond csak az, hogy ez közel sem igaz! Ők azt javasolták nekem, hogy a gyújtás ráadása után várakozzak kb. 2 mp-et, és csak utána indítsak, amíg az AC pumpa feltölti a rendszert?! Kérdezem én, rendben van ez így? Lehetséges-e ez egy teljesen új autónál?
És ha nem, akkor kihez fordulhatok, mivel a Citroënesek úgy látom, nem akarnak segíteni!

Üdvözlettel
Szabó Tamás

Kedves Tamás!

Természetesen nem a tápszivattyú miatt kell várni, hanem a számítógép öndiagnosztikája miatt

, de ez még nem okozhat hasonló jelenséget.
Javaslom, továbbra is forduljon a márkaszervizhez, de próbáljon egy nagyot megkeresni. Ők általában hajlamosabbak a segítségre. Lehet, már találkoztak hasonló problémával. Semmi esetre se forduljon máshoz, mert bármilyen idegen beavatkozás a garancia megszűnését vonja maga után.

Ficzere Miklós