Audi 80-benzinszint

2004.03.18. 14:53

Nem mondja meg, hogy mekkora volt a jobb lábam!

Tisztelt Szerkesztőség!

Elsősorban szeretném tudomásukra hozni, hogy Önök megteremtettek egy olyan műsort, melyre az autós világnak már régen szüksége volt. Végre nem azt látjuk, hogy tökéletes, versenyszintű autókat, kivülről, vagy akár női szemmel (itt nem a hölgyek autós mivoltára célzok - minden tiszteletem az övék) mutatnak be úgy, hogy 1-es alapjáraton gurulnak velük, hanem ha a gép csapatós, akkor azt miért ne!?
Szerény személyem is a tempósabb autózások híve, ezért esett a választásom az Audi 80 2.8 V6 quattrora. Az autóval tökéletesen meg vagyok elégedve, de van egy problémám, mégpedig a benzinmérő. Itt nem arra gondolok, hogy sokszor közelít a piros mezőhöz (pedig sokszor), hanem arra, hogy fals értékeket mutat. Állok az udvaron, jár a motor és a benzinmérő fekszik, majd elindul fölfelé, és megáll valahol, majd ismét lefekszik. Teszi ezt olyan rendszertelenséggel, hogy szabályszerűséget nem fedezek fel benne (tehát nem kanyarban, nem megindulásnál)
Kérdem én: Miért? Így nem merek nyugodtan autózni, mert sosem tudom, mennyi benzin van a kocsiban, csak úgy saccolok a napi számláló alapján, de az nem mondja meg, hogy mekkora volt a jobb lábam!

Mihamarabbi válaszuk reményében maradok tisztelettel:
Genszky Tamás

Kedves Tamás!

Valószínűleg kontakthibáról van szó, esetleg a műszerben szálszakadás van.
Végig kell ellenőrizni a tanktól a csatlakozásokat a műszerfalig, valamint ki kell szedni a mérőműszert és szárazon letesztelni.

Ficzere Miklós