Suzuki Swift félrehúz

2004.03.18. 15:02

A kormány holtjátéka nem okozhatja, mivel az a megengedett mértéken bőven belül van...

Tisztelt Autódoktor!

Abszolút lamer vagyok még az autókarbantartás terén, így lehet, hogy méltatlannak tűnik a kérdésem a fórumhoz képest, de ezért így előre is elnézést kérek.
Egy Suzuki Swift 1.0 GLX-em van, és az utóbi napokban észrevettem, hogy az úttartása hagy némi kivánnivalót maga után. A jelenség a következő:
néha úgy érzem, mintha az autó elindulna valamerre oldalra. Nem veszélyes mértékben, de folyamatos, apró korrekciókra van szükség. A kormány holtjátéka nem okozhatja, mivel az a megengedett mértéken bőven belül van (ergo nem csúszik a kormány), mivel a jeleneség nem folyamatos, inkább eseti (a 37 km-es hazaúton 3-szor 4-szer tapasztaltam), ezért a kerékösszetartás sem okozhatja (gondolom). Hallottam, hogy az alacsony keréknyomás is okozhat ilyen jelenséget.
A kérdésem tehát az, hogy amit leírtam, azt okozhatja-e a nem megfelelő keréknyomás, és ellenőrizzem, vagy inkább vigyem szervizbe?

A nem megfelelő keréknyomás miatt is folyamatosan húz.
A hibás futóműbeállítás viszont okozhat ilyen jelenséget, szintén, ha valamelyik futóműalkatrész hibás. Célszerű futóműveshez menni, ahol teljes futóművizsgálatot és beállítást kell kérni. Ha nem akarják automatikusan megcsinálni, akkor szólni kell, hogy centrírozzák ki a kerekeket is!
Egyébként meg érdemes ellenőrizni, nem az út lejt-e azon a részen, ahol félrehúz.

Ficzere Miklós