Toyota Starlet újraélesztés

2004.04.14. 13:49

Az első fékezéseket óvatosan végezze!

Tisztelt Ficzere Miklós Úr!

1990-es Toyota Starletem van, mely közel 1 éve pihen a garázsban.
Kérdésem az lenne, hogy milyen vizsgálatokat, javításokat érdemes elvégez(tet)ni, mielőtt újra használnám a kocsit. (olajcsere, gyertyacsere, fékbetét, esetleg valamely alkatrészek zsírozása??)
Továbbá azt is szeretném tudni, hogyan kellett volna szakszerűen tárolni, elrakni télire az autót. Úgy hallottam, pl. érdemes teli üa. tartállyal tárolni...
Várom válaszát!

Köszönettel:
Péter

Kedves Péter!

Valóban, ennyi állás után az olajat célszerű lecserélni

. Fontos a fékek ellenőrzése, esetleg a rozsda lecsiszolása a tárcsákról. Célszerű lelégteleníteni a féket is.
Ilyen hosszú időre elrakni az autót nehéz szakszerűen. Igazából az időnkénti megmozgatással, esetleg felbakolással védhetjük a gumiköpenyt, mivel az nem szereti a folyamatos egyirányú terhelést.
A teli tank nem létszükséglet, de az üres tank nem jó. Gyertyát nem kell cserélni, ha még jók voltak, az állásban nem romlanak el.
Persze a teljes átvizsgálás is kijár az autónak, hiszen bármi történhetett vele. Esetleg rágcsálók megrongáltak rajta valamit. Az első fékezéseket óvatosan végezze! Lehet, nem lesz tökéletes a fékhatás!

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.