Seat Toledo-váltóhiba

2004.04.14. 13:54

Hidegben a 2-est egyáltalán nem veszi, bármekkora erővel is húzom a kart.

Tisztelt Autódoki!

Az alábbi hibával kapcsolatban szeretném a segítségedet kérni.
Az autóm egy '92-es Seat Toledo 1.9 TD. A hibajelenség a következő:
a 2-es fokozatot felfelé és lefelé kapcsoláskor is legtöbbször nehezen veszi, de néha simán kapcsol. Hidegben (ha egész éjjel kinthagyom) a 2-est egyáltalán nem veszi, bármekkora erővel is húzom a kart. Ilyenkor kettes nélkül rakom 3-ba, és 5-10percnyi autózás után feláll az alaphelyzet, hogy nehezen, de kapcsolható. A 3-ast szintén kisebb recsegéssel veszi (felfelé és lefelé is), de ez ritkábban jelentkezik, és a hidegtől is teljesen független. A többi sebességgel semmi gond.
Az olajat lecseréltem, változás semmi.
Még annyit, hogy dieselnél milyen porlasztótisztítót ajánlasz? Esetleg van valami hasonló megoldás, mint a nitrohigító a benzineseknél, és ha igen, milyen gyakran kell használni?

Válaszod előre is köszönve:
Csaba

Kedves Csaba!

A hibát a szinkronok kopása, esetleg a csapágyak nagymértékű kopása okozhatja

.
Az utóbbinak azonban erős hangja van.
A tisztításra kifejezetten diesel üzemanyagrendszer tisztítót javasolnék. Márkát nem írok, de az áruházakban kaphatók tökéletesen megfelelnek. 10e km-ként elég tisztítani, de nem fontos.

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.