Galant-hengerfej

2004.04.21. 12:03

Előfordulhat, hogy maga a blokk is vetemedik...

Hello autódoki!

Hosszú vívódás után fordulok hozzád tanácsért. Van egy 93-as 2 literes turbó diesel Mitsubishi Galantom.
A probléma a következő:
Egyszer csak gondolt egyet, és kinyomta a kiegyenlitő tartályon keresztül a hűtővizet. A vízhőmérséklet normál volt, a vízcsövek kemények voltak, és kipufogógáz szagú volt a hűtő.
Megállapították, hogy hengerfejes. Volt nyomás próba a hengerfejen, találtak egy repedést, meghegesztették, köszörülték. Az összes tömitést és hengerfej csavart kicserélték, összerakták, minden előírásszerűen működött kb. 200 km-ig, utána ismét buborékolt, kinyomta a vizet, és az előző tüneteket produkálta. Ismét szétszedték, nyomáspróbálták a hengerfejet, jó volt. A szerelők szerint ki kellene szedni a motort, és azt is nyomáspróbálni, hátha valamelyik hüvely van megrepedve. Ezt szeretném elkerülni, ha lehet. Nem tudom, van-e valami tipped, de szívesen vennék minden segítséget.

Előre is köszönöm.
Attila.

Kedves Attila!

Sajnos el kell, keserítselek.


A motort tényleg ki kéne venni és lepróbálni, de nem csak a repedés miatt, hanem a görbeség miatt is. Előfordulhat, hogy maga a blokk is vetemedik, aminek következtében hiába síkolják a hengerfejet, a tömítés mégsem tudja a blokk egyenetlenségeit kitömíteni. Ilyenkor azt is síkba kell húzni.

Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.