Suzuki Swift: vízfogyás

2004.04.26. 09:16

Lehetséges, hogy hengerfej problémával állok szemben?

Tisztelt Doktor Úr!

1996-os 1.3 l Swift Sedanom van. 110 000 km-t futott. Két problémám van vele.
1.: Pár napja lettem figyelmes arra, hogy a hűtőfolyadék kiegyenlítő tartályból szinte az utolsó cseppig eltűnt a folyadék.
Lehetséges, hogy hengerfej problémával állok szemben? A tartályban maradt folyadék tiszta, nem zavaros. Folyásnak nyomát nem látom. Nemrég volt az eleje összetörve, így hűtőt is cserélni kellett. A radiátorról a kupakot levéve a víz látható, úgy tűnik, teli van a rendszer. A vízhőfokkal nincs probléma, a mutató sohasem ment fentebb a normálisnál. Menetteljesítményekkel nincs probléma.
2.: Az utóbbi 15-20 000 km alatt többször is előfordult, hogy hidegindítások alkalmával nem volt hajlandó felvenni a tankban lévő 5-10 liter benzint. De egyszer 20 liter körüli benzinnel sem tudott mit kezdeni. Ez a probléma azóta jött elő, hogy benzinszűrőt cseréltek az egyik szerviz alkalmával.
Milyen hibái lehetnek az autómnak?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Szecsei Ádám

Kedves Ádám!

Nem valószínű, hogy hengerfejes lenne. Sokkal inkább elszökik valahol a folyadék

.
Lehet vízpumpa is, ami esetleg csak menet közben, vagy melegen folyik. Alaposan meg kell nézni. A víz látható fehér nyomokat hagy maga után.
Az üzemanyagrendszernél meg az új szűrő csatlakozásait, helyes áramlási irányát érdemes megvizsgálni!

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.