Fiat Brava: futómű

2004.04.28. 23:10

A kormány elkezdett enyhén jobbra húzni.

Tisztelt Autódoktor!

Az alábbi problémában kérem tanácsát:
Van egy 98-as 1.4 SX Fiat Bravam, amelyen bő fél éve azt vettem észre, hogy a kormány elkezdett enyhén jobbra húzni. Körülbelül ezzel egyidőben egy másik jelenséget is tapasztaltam: 60-70 felett a kerekek felől erősődő dobogás, daráló hang hallatszott.
Mint kiderült, ez utóbbi hibát a jobb első gumi szálszakadása okozta, ez a hiba tehát gumicserével meg is szűnt.
A kormány problémára azonban már a második szerelő tárta szét a kezét, miután minden létező futóműalkatrészt megrángattak, futómű paramétereket bemértek. Nem lóg semmi, tökéletes a kerékösszetartás, dőlés, egyéb paraméterek, nem ragad a fék.
Kérdésem: lehet-e köze a kormányproblémához annak, hogy kb. fél évig szálszakadt gumival jártam, illetve okozhatja-e a problémát a kormánszervo valamilyen problémája? Ön mire tippel?

Segítségét előre is köszönöm!
Sz. Tamás

Kedves Tamás!

Ha csak egy gumi lett cserélve, akkor igen

. Könnyen lehet, hogy a többi félrekopott, és most visszafelé húzzák az autót, amerre megszokták.
Persze a futóművel attól még lehet probléma! Szerintem keressen fel egy újabb futóművest, és esetleg próbálja ki a hátsó kerekeket felcserélni az elsőkkel.

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.