Daewoo Nubira: olajfogyasztás

2004.04.28. 23:16

Az olajnívó lement a minimum és a középjelzés felére, folyás nem tapasztalható.

Tisztelt Autódoki!

2003. novemberében vettem egy 1,6-os Daewoo Nubira III-at. Az autóval eddig semmi gond nem volt, jól megy, keveset fogyaszt - ami azért el is várható egy új autótól.
Jelenleg 8000 km van benne, és most vettem észre, hogy elkezdte fogyasztani az olajat. Utoljára kb. 7000 km körül néztem a nívót, ami akkor pont a minimum és a maximum jelzés között állt, úgy, ahogy novemberben elhoztam a kereskedőtől. 7000-8000 km között az olajnívó lement a minimum és a középjelzés felére, olajfolyás nem tapasztalható. (Ez kb. 0,5 l olajat jelent. Hozzáteszem, hogy az ominózus utolsó ezer km felét 160 km/h ajtópálya utazással tettem meg)
Felhívtam a márkaszervizt, de nem tudtak semmit mondani azon kívül, hogy ez a jelenség az olaj fáradása miatt lehet. Jeleztem, hogy csak az olajcsere periódus felénél tartunk, erre azt mondták, hogy igazam van, nem szabadna fogynia. Azt tanácsolták, hogy öntsek bele olajat, és gyakrabban nézegessem.
Kérdésem az, hogy normális jelenségnek tartja-e Ön azt, hogy eltűnik az olaj egy új autóból, és garanciában kérhetem-e, hogy ők töltsék bele az olajat. Őszintén bevallom, nagy aggodalommal tölt el a mostani jelenség, mivel az ember naponta hall az ismerőseitől új autók - függetlenül a márkától - kisebb-nagyobb hibáiról, amelyek nagyon megkeserítik a tulajdonosok életét, és megrövidítik a pénztárcáját.
Véleményét előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Békefi Zoltán

Kedves Zoltán!

Nem normális az állapot. Ha előtte nem tapasztalt fogyást, csak most kezdte el, akkor nem nagyon lehet a motor fiatalságára fogni

.
A garanciális olaj utántöltés kényes téma. Nem biztos, hogy jár, illetve nem biztos, hogy utána töltenek. Szerintem kérdezze meg tőlük, hátha megteszik!
Amennyiben meg nem változik, akkor a garancia lejárta előtt vizsgáltassa felül a jelenséget!

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.