Opel Astra-olajfogyasztás

2005.01.13. 14:19
A gyűrűzés maximum ideiglenes megoldást jelenthet.
Helló autódoki!

Az a nagy problémám van, hogy a 6 éves Opel Astrám 5-6 hónapja elkezdte enni az olajat egyik pillanatról a másikra 60 000km környékén, kb 1 litert eszik meg 1000km-en, ami rettentő sok szerintem.
Amúgy előtte nem nyúltak a motorjához (én vagyok az 1. tulaj), és csak szervizben volt szerelve. Mikor észleltem a problémát, rögtön szervizbe vittem, ahol szelepszár-szimmering cserét hajtottak végre, de az sem segített a dolgon. Mivel az Opel könyvébe le van írva, hogy 0,75 liter olajfogyasztás is megengedett 1000 km-en, így ők nem foglalkoztak vele, azt javasolták, adjam el. Azonban anyagi helyzetem sajnos ezt nem tette lehetővé.
Az autóban most 67000 km van, és félek tőle, hogy ennek nem lesz jó vége, mert az olajfogyasztás nem akar csökkenni, nagyobb motorfelújítást viszont nem szeretnék, mert eddig meg volt kímélve az autó, és lehet, hogy pl a gyűrűzés sem vezetne eredményre, ahogy a szelepszár-szimmering csere sem.
Tudnál esetleg v.milyen adalékanyagot javasolni, amitől csökkenne az olajfogyasztás, vagy inkább motorfelújítást javasolsz (esetleg adjam el)?

Válaszod előre is köszönöm, Helló

Adalék erre nem lehet megoldás. Egyértelmű, hogy ekkora olajfogyás nem a szimmeringeknél jelentkezik.
Bár nem írtad, feltételezem, hogy 16 szelepes motorról van szó. Ezek hajlamosak igazán az ilyen jelentős olajfogyasztásra. Sajnos az egyetlen megoldás a komplett motorfelújítás, ahol az illesztéseket normálisra állítják vissza. Ez akár a dugók cseréjét is jelentheti. Maga a gyűrűzés maximum ideiglenes megoldást jelenthet.

Ficzere Miklós