Mivel jár egy veterán jármű?

2005.12.02. 16:06
Veterán autóval szemben támasztott elvárások, pénzügyi vonatkozásai.

Helló Doki!

Szeretnék venni egy 77-es toyotát de azt írták róla hogy csak hozzáértők meg hogy laikusok kíméljenek szerintem azért mert azt is megemlítették hogy kasztnizásra szorul de motorikusan és futóművileg rendben van a gép!

A kérdésem az lenne hogy egy ilyen kasztnizás kb. mennyiből jönne ki, tudom az árak helytől függőek azért is írtam hogy kb. Meg még egy olyan kérdést is feltennék hogy ha egy autó veteránná válik akkor az von-e valamilyen kedvezményt maga után vagy semmi és örüljek neki hogy még megy egyáltalán? A választ előre is köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

A veteránság bizony sok jó dologgal jár!

Nő az értéke, csökkennek a járulékos költségek. Azonban ahhoz, hogy veterán lehessen, sok követelménynek kell megfeleljen. Többek között, jelentős mértékben (emlékeim szerint 85%-ban) eredetinek kell lennie az autónak, vagyis nincs foltozgatás, nincs gittelés, mindennek jól és szépen kell állnia. Nálunk nagyon komolyan veszik a veteránvizsgát, még tőlünk nyugatabbra sincsenek ilyen komoly és kemény elbírálások.

Tehát az autót nem javítani, restaurálni kell. Ennek költsége pedig nem tízezrekben mérhető, sőt a milliós nagyságrend sem kizárt!

Üdv:

Ficzere Miklós