Samara kompresszió-problémája

2006.07.31. 15:42

Egy henger nem megy rendesen, a kompresszió állítólag kicsi

Kedves Autódoki!

Egy elozo levelében olvastam, az okfejtését arról mi van ha kormosodik a Lada szamara 2 gyertyája. "Ha a két kormolós hengernél kisebb a kompresszió, elso feladatként a szelephézagokat kell ellenorizni, és beállítani a hézagoló korongok segítségével. Ha ez rendben van, és a két beteg henger egymás mellett van, fenn áll a lehetoség, hogy a két henger közt kezd átégni a hengerfejtömítés. A fenti problémák dönto többsége egy parkolóban nem hárítható el, ennek ellenére javaslom, hogy olyan muhelybe vidd a kocsit javíttatni, ahol a pénzedért a hibát meg is szüntetik. "

Kérdésem: nekem szintén ez a problémám a Ladával csak azzal a különbséggel, hogy nálam csak egy henger kormosodik nem megy rendesen és a kompreszzió állítólag kicsi. Gyertyacsere után is maradt a probléma, és gyetyakábelt és elosztófedelet is cseréltem már. A szelephézag állítás után sem lett jó, lehet hogy nem jól állították be a szelephézagot, esetleg más probléma is lehet?

Köszönöm:

Ata

Kedves Ata!

Ha a mérések szerint kicsi a kompresszió, akkor vagy a szelepek elégtek, beverődtek vagy a gyűrűknél nagy a veszteség. Mindenféleképpen érdemes egy veszteségmérést elvégeztetni az autón.

Üdv:

Ficzere Miklós